dilluns, 11 d’abril del 2011

El Financial Times prediu que “Espanya serà la següent” a necessitar el rescat d'Europa

 El diari britànic creu que els futurs augments del preu dels diners a la zona euro provocaran un daltabaix al ja fràgil sistema financer de l'Estat espanyol.

“L'Europa complaent hauria d'adonar-se que Espanya serà la següent”. Així de contundent és el títol de l'article que el diari britànic Financial Times destaca a la portada d'aquest dilluns. Segons les explicacions de l'article, la recessió sumada a les altes taxes d'atur, la feblesa del sector financer, l'increment del preu del petroli i, sobretot, l'augment del preu del diner fixat pel Banc Central Europeu provocaran que “Espanya sigui el següent estat que busqui ajuda financera de la UE i de l'FMI”.

El gran problema de l'Estat espanyol, segons Münchau, és una “extrema bombolla immobiliària” que no ha acabat de rebentar. Segons l'analista del Financial Times, el nombre de propietats buides, “prop d'un milió”, provocaran una “inundació del mercat que durarà diversos anys”. Aquesta situació afectarà directament les caixes, diu l'article, que “necessitaran recapitalitzar les pèrdues”, una operació que el Banc d'Espanya ha xifra en 20.000 milions, però que pot arribar als 100.000 milions d'euros segons altres fonts.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada